dimarts, 12 de març del 2019

El misteri de les 7 caixes

El 27 de febrer, els alumnes de 1r de batxillerat i de 3r Eso de l'escola Vedruna Vall, han tingut una xerrada a la sala d'audiovisuals sobre les 7 caixes de la Dory Sontheimer.

Es va fer, ja que els alumnes de 1r de Batxillerat estan estudiant un tema de socials que està molt relacionat amb aquesta xerrada. L'origen de la història de les 7 caixes comença quan els pares de la Dory Sontheimer, la dona que va venir a fer la xerrada, van morir. La Dory era una dona de família Alemanya que quan ella era petita van marxar cap a Barcelona. Anys més tard ella, mentre recollia la casa dels seus pares va trobar 7 caixes.

La Dory va escriure un llibre sobre tot això i també es va fer un documental sobre la seva història. Després de la mort de la seva mare la Dory descobreix 7 caixes dins d'un armari de casa seva.
Dins de les 7 caixes hi havia cartes, documentació, passaports, fotografies i altres documents on explicaven que la seva família havia escapat de l’Alemanya Nazi.

Amb l’ajuda de coneguts va anar trobant familiars de tot el món.Quan les va localitzar es va posar en contacte amb elles. Amb tots els familiars que va trobar, va decidir una data concreta i tots es van trobar a Barcelona. La Dory actualment segueix viatjant per al món buscant més familiars.

En conclusió, per als alumnes aquesta xerrada es van quedar sorpresos per aquesta història.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Graduació de 2n de Batxillerat

El divendres 31 de Maig es va poder celebrar la Graduació de final de curs dels alumnes de segon de Batxillerat a l'escola Vedruna Vall...