dimarts, 14 de maig del 2019

Presentació de la ILP a l'IEC

El dissabte 11 de maig tres alumnes de 3r d’ESO de l’escola Vedruna Vall Terrassa van anar a presentar el projecte de la ILP a l'Institut d’Estudis Catalans.

El projecte de la ILP, (Iniciativa Legislativa Popular) va començar fa un any amb la sensibilització que van fer el professors a els alumnes; que en aquell moment eren de 2n d’ESO.Aquest projecte anava sobre l’origen dels productes que comprem.
L’alumnat va estudiar el cas i va veure que no hi havia prou informació de les compres que feien. Aquí va ser com, amb ajuda de la empresa sabadellenca Twenty Corner, van presentar una proposta de llei al parlament havent estudiat abans la separació de poders, els diputats, etc. El parlament la va acceptar a tràmit i ara necessiten 50.000 firmes per que aquesta proposta s’accepti. És per això que l’Oriol Hérnandez, la Marta Bosch i el Marc Carrique, junt amb el Ismael Peràlvarez i la Rosa Vila van anar a presentar-ho i demanar signatures. Van anar a les 9:30 amb tren fins a Plaça Catalunya, i allà van caminar fins a l’IEC. Ho van presentar davant d’uns 200 directors d’escoles de tot Catalunya.

En conclusió, va ser una divertida i extraordinària experiència i va ajudar en aquest projecte ètic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Graduació de 2n de Batxillerat

El divendres 31 de Maig es va poder celebrar la Graduació de final de curs dels alumnes de segon de Batxillerat a l'escola Vedruna Vall...